04
mrt
09

Boeken lezen op je iPhone

iphonebookIk raak steeds weer in discussie over het lezen van boeken op de iPhone. Zou niet prettig zijn, haast niemand doet ‘t, wordt nooit een trend. Nou mensen, miljoenen mensen doen het, dus is het realiteit. En het bewijs wordt geleverd. Amazon ondersteunt lezen van e-books op de iPhone. E-books die gekocht werden voor de nieuwe digitale boekenlezer van Amazon, de Kindle 2, kun je nu ook op andere apparaten lezen. De iPhone-app “Kindle for iPhone” maakt dit alles een fluitje van een cent. Het stelt je in staat de iPhone te synchroniseren met de Kindle, zodat je de Kindle-boeken ook op je telefoon kunt lezen wanneer je de e-Reader even niet bij de hand hebt.

En wie het nog niet gelooft met de populariteit van lezen op de iPhone: boeken zijn de snelst groeiende categorie in de App Store van iTunes. Steeds meer boeken worden als afzonderlijke apps aangeboden.

Bron: Bright

Advertenties

7 Responses to “Boeken lezen op je iPhone”


 1. 1 Joëlle Bakx Domburg
  maart 6, 2009 om 11:10 am

  Geweldige mogelijkheden. Ik geloof er ook zeker in dat dit alleen maar meer en meer toekomst wordt. Ook mooie mogelijkheden en kansen voor de bibliotheek. Het is toch de taak van de bibliotheken om de mensen hierover te informeren en hun te voorzien in deze mooie mogelijkheden. Maar de vraag is hoe we hier als bibliotheken een rol in kunnen spelen?

  Joëlle (Bibliotheek VANnU)

 2. maart 7, 2009 om 10:01 pm

  De bibliotheek is een doorgeefloket en door internet kan die tussenstap overgeslagen worden. Direct van de bron naar de eindgebruiker. Wat de rol van de bibliotheek kan zijn? Ik wee het niet. Producent worden?

 3. maart 13, 2009 om 11:22 am

  Een e-portal op de bibliotheeksite, titels in catalogus opnemen en uitlenen, zoals we altijd al doen. Dus contracten sluiten met de uitgeversbranche, zoals de NBD al heeft gedaan met Netlibrary,/a>.

 4. 4 kamer216
  maart 13, 2009 om 2:04 pm

  @Pdespres Natuurlijk zijn dat de opties. Maar Netlibrary ondersteunt geen iPhone/iPod. Dit vanwege het DRM-systeem wat gebruikt wordt. Dit systeem werkt alleen met Windows Media Files en de Windows Media Player. Zelfs Microsofts eigen Zuneplayer wordt niet ondersteund. En dat is het probleem met het uitleenbaar maken van mediabestanden. Je hebt op één of andere manier een vorm van DRM nodig en een mediasysteem die daar mee om kan gaan. Voor de diverse platforms (pc, mac, mobiel etc…) bestaat geen overkoepelende standaard. Je kunt dus geen dienst aanbieden die voor iedereen te gebruiken is.

 5. 5 kamer 2.14
  maart 17, 2009 om 10:26 am

  Hallo Buurman,
  Zijn er ook nederlandstalige titels beschikbaar bij Amazon? Volgens mij is dat namelijk nog een enorm struikelblok voor de popularisering van e-books in Nederland: te weinig actuele nederlandse titels.
  De e-books zouden in ieder geval een goede vervanging kunnen zijn voor wisselcollecties is vreemde talen. Gewoon 50 titels op een apparaat zetten, en dat aan de klant meegeven of uit laten kiezen.
  gr. kamer 2.14

 6. 7 Wes
  januari 29, 2012 om 8:44 pm

  Toen ik mijn iPhone de 1ste keer activeerde kreeg ik de vraag om 1 gratis boek af te halen.. Ik heb toen op “doe dit later” geklikt maar kan nergens meer vinden hoe ik die nu toch krijg.. Iemand een idee??


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Mijn Twitter updates

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Categorieën

mijn foto's

Blog Stats

 • 19.065 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: