09
Okt
08

Blogs wereldwijd, to put it in perspective

Hoe groot is de impact van blogs nu eigenlijk? Een paar cijfers zoals die te lezen zijn in het rapport ‘State of the Blogosphere 2008 ‘, een rapport dat jaarlijks wordt samengesteld door weblogtracker Technorati.

Van de 133 miljoen blogs die Technorati volgt, hebben er in totaal meer dan 7,4 miljoen een nieuw bericht geplaatst in de afgelopen 120 dagen. In totaal worden er meer dan 900 duizend nieuwe berichten per 24 uur geregistreerd, hetgeen gelijk staat aan 10,4 geplaatste berichten per seconde. Zo, ga daar maar eens aan staan.

Het grootste deel van de bloggers die hebben deelgenomen aan het onderzoek, verdient geld met advertenties, waarbij het gemiddelde inkomen ongeveer ligt op 6 duizend dollar per jaar. Bloggers die meer dan 100 duizend unieke bezoekers per maand weten te trekken zien dit bedrag gemiddeld al snel stijgen naar 75 duizend dollar per jaar. Het onderzoek is gehouden onder bloggers die minstens drie jaar aan hun blog hebben gewerkt. Tweederde van hen bestaat uit mannen en 70 procent heeft een opleiding afgerond.

Bloggen, waarom in hemelsnaam?
Vier van de vijf bloggers schrijft over persoonlijke interesses, waarbij de helft van alle bloggers dit doet uit professionele overwegingen. De helft van de bloggers die schrijven over hun bedrijf of beroep, geeft aan dat ze beter bekend zijn geworden binnen de industrie. Één op de vier bloggers geeft aan dat ze hun blog hebben gebruikt om de c.v. wat op te krikken. Nog geen tien procent van alle bloggers heeft negatieve ervaringen met het onderhouden van een blog.

Serious business
De acceptatie van blogs als serieus medium is dan ook duidelijk af te lezen aan het feit dat steeds meer blogs versmelten met de gevestigde media. Zo vormen TechCrunch en PaidContent al enige tijd vast onderdeel op de site van The Washington Post. The New York Times berichten van VentureBeat, GigaOm en ReadWriteWeb op haar site zal gaan plaatsen.

Bron: Technoratie en Webwereld

Advertenties

0 Responses to “Blogs wereldwijd, to put it in perspective”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Mijn Twitter updates

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Categorieën

mijn foto's

Blog Stats

  • 19,036 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: