30
Mei
08

Bij ProBiblio worden records gebroken!

Er werden donderdagavond 29 mei heel wat records gebroken bij ProBiblio. Niet geheel zonder bloedvergieten en blikschade, maar dat mocht de grootse pret absoluut niet drukken. Collega’s leerden elkaar van een geheel andere kant kennen. Het rijbewijsloze altijd zo aardige afdelingshoofd bleek er een enorm genoegen in te scheppen auto’s in de prak te rijden en schuwde een dode meer of minder niet. En wacht dacht je van de motorduivel die plots heel goed gitaar bleek te kunnen spelen?

Gamen de gewoonste zaak van de wereld
De deelnemers aan de game-avond waren ronduit enthousiast over het fenomeen gaming. Dat zij niet de enige zijn die die mening zijn toegedaan bleek duidelijk uit het verhaal van Jeroen Kraak van The Game Syndicate en Babette Egges. Zij vertelden dat maar liefst 93% van de mensen tussen de 6 en de 48 jaar zich in min of meerdere mate bezig houdt met gamen. 40% van hen is teenager, 52% is man en 48% vrouw. De gemiddelde leeftijd van de gamer ligt rond de 32 jaar. Kortom het beeld van de puberende eenzame gamer is al lang achterhaald. Misschien zit er wel een gamer naast je…

Gamen in de bibliotheek
Het gamen is een volslagen ingeburgerde bezigheid en maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van onze maatschappij. Bibliotheken maken zich de materie aarzelend eigen, maar voelen inmiddels ook wel dat ze er mee aan de slag moeten. Dat dat een slag is die niet zomaar gewonnen is wordt tekens weer duidelijk. Het gamen is een belangrijk onderdeel van het leven van onze gebruikers dus zal de bibliotheek er wel mee aan de slag moeten.

De afdeling Brede Bibliotheek werkt op dit ogenblik aan een dienstverleningspakket, waarmee de bibliotheken worden ondersteund. De afdeling wil dit samen gaan doen met de medewerkers van The Game Syndicate. Zij de gamekennis en –middelen, wij de bibliotheekkennis en –netwerk.

Op internet is genoeg te vinden over gamen. Kijk eens op: www.gamenisgoed.nl, www.weetwatzegamen.nl of volg het weblog van Jenny Levine. Wil je het wel eens in actie zien in de bibliotheek breng dan eens een bezoek aan DOK Delft of bekijk het filmpje over het gamingevent in de bibliotheek Weesp op You Tube (featuring Karen B).

Wil je het zelf ook eens proberen?
21 juni organiseert The Game Syndicate in Rotterdam op het Schouwburgplerin een groot en gratis Game-evenement. Op Free Gaming worden nieuwe games gepresenteerd en gespeeld, maar er zijn ook diverse informatieve stands, optredens en competities. Er is een marktplaats en iedereen heeft gratis toegang tot de Rotterdamse Schouwburg. Het is een eendaags evenement en wordt gehouden op 21 juni 2008. Iedereen is welkom van 14:00 tot 23:00 uur. Kijk zelf eens op www.free-gaming.nl.

En gelukkig hebben we de foto’s nog!

Advertenties

3 Responses to “Bij ProBiblio worden records gebroken!”


 1. 1 tenaanval
  mei 30, 2008 om 11:15 pm

  Leuke foto’s!!
  Je vergeet de Olympic games trouwens….

 2. 2 kamer216
  mei 31, 2008 om 10:10 am

  Nou die vergeet ik niet hoor! Ik heb nog spierpijn….

 3. 3 Rob
  juni 3, 2008 om 1:43 pm

  Awww, wat staat Biebbabs er goed op 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Mijn Twitter updates

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Categorieën

mijn foto's

Blog Stats

 • 19,036 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: