07
Mrt
08

Ding # 9 een korte gedachte over web 2.0

democracy.jpg
Is het nou een revolutie of evolutie? Ik weet het niet, de ontwikkelingen gaan in iedergeval razendsnel. Een snelle evolutie zou ik zeggen en in retrospectief wellicht een revolute.
In iedergeval wordt het web menselijker, omdat het mensen de tools geeft om hetgeen ze in het dagelijks leven doen ook op het web te doen. Praten, vergaderen, je foto’s en video’s laten zien aan vrienden, tips uitwisselen, elkaar even bellen etc… Alleen op een veel grotere schaal. Een democratisch werktuig is het geworden. Je wordt gehoord op een veel grotere schaal en dat zonder moeilijke technieken en hoge drempels. Een geweldige en veelbelovende ontwikkeling die hele maatschapijen op zijn kop zet. Wat deed jij 20 jaar geleden en kun je dat nog vergelijken met je huidige leven? Het klinkt allemaal prachtig, maar het heeft ook schaduwzijden.
Het is geweldig dat iedereen zijn mening kan laten horen op internet, maar word je ook gehoord als iedereen door elkaar schreeuwt?
Advertenties

3 Responses to “Ding # 9 een korte gedachte over web 2.0”


 1. maart 7, 2008 om 5:20 pm

  Een goed punt, maar dat schreeuwen gebeurt niet overal toch? Op sociale nieuwssites wel een beetje, en daar word je idd lastig gehoord. Op een blog komt men zelf kijken wat je zoal roept. Dat scheelt alweer een beetje!

  Leuk om even kennis met je te hebben gemaakt woensdag!

 2. 2 kamer216
  maart 8, 2008 om 4:43 pm

  Ha Edwin,
  Het genoegen is geheel wederzijds.
  Het schreeuwen was metaforisch bedoeld. Ik zie beelden voor mij van bijv. het Engelse Lagerhuis waar iedereen door elkaar schreeuwt. Er zijn zoooveel weblogs en zoooveel mensen die hun verhaal en mening kwijt willen en vooral kunnen op het internet. Hoe maak je jezelf hoorbaar/vindbaar tussen deze enorme stortvloed?

 3. maart 10, 2008 om 12:15 am

  hear, hear 🙂

  Die hoorbaarheid/zichtbaarheid krijgt idd. steeds meer mijn interesse. Het is meer dan alleen een interessant verhaal, een goede foto, enz.
  Het is ook best een uitdaging om erdoor te komen op een site als nujij. Daar zie je mooi wat dat publiek wel en niet interessant vindt en leer je snel wat een kopje of een leader doet.

  Net als in gewone media eigenlijk…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Mijn Twitter updates

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Categorieën

mijn foto's

Blog Stats

 • 19,036 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: